Granada Alhambra

http://www.digischool.nl/ckv1/architectuur/alhambra/alhambra.htm

In het oude centrum van de stad bevindt zich het Alcazaba – de vesting – en het kasteel van Gibralfaro. Ongetwijfeld het best bewaard gebleven Arabische monument. Het kasteel werd oorspronkelijk door de Feniciërs gebouwd en later weder opgebouwd door Taifakoning Badis ter verdediging van de stad. Het staat op de hoogste heuvel van deze plaats en is verbonden met de Alcazaba via een door wallen omgeven weg.

The Alhambra Granada

De Alcazaba deed dienst als paleis en vesting van de machthebbers en was eveneens met de stad verbonden door middel van een serie stadsmuren. Via de ingang bij de Torre del cristo bereikt men de Wapenplaats en de Toren. Het hoger gelegen gedeelte kan bezocht worden via de Puerta de los Cuartos de Granada, waar zich de grootste vestingstoren bevindt en het Paleis, waarvan een deel uit de 11de eeuw dateert en een ander deel uit de 13de eeuw. Hier is de archeologische afdeling van het Museum van Malaga gevestigd.  Als men een korte wandeling maakt door de Calle Alcazabilla en zijstraten daarvan, tussen cipressen en heerlijk geurende bougainvilleas, bereikt men het Romeins Theater en de iets verderop gelegen voormalige Douane en Kathedraal, gebouwd in opdracht van het Katholieke Koningspaar op de funderingen van een oude moskee.

De werkzaamheden duurden drie eeuwen lang Aanvankelijk volgens een ontwerp van Diego de Siloé, waarbij vooral het koorgestoelte in het uit drie schepen bestaande interieur de moeite waard is(voornamelijk het werk van Pedro de Mena uit de 17de eeuw). De kerk van El Sagrario met de bijzondere laatgotische gevel en altaarstuk is een interessant bouwwerk, evenals andere over de hele stad verspreide kerken zoals die van Santiago, San Juan, Los Mártires, El cristo de la Salud en de Kapel