De Costa del Sol staat bekend om zijn stranden, golfbanen (Costa del Golf) en de toeristenindustrie. Maar ook het achterland zal u aangenaam verrassen. De witte dorpen, de ongerepte natuur, waar u prachtige wandelingen kunt maken, zullen uw hart veroveren. Ook duikers kunnen hun hart ophalen bij de happy divers in Estepona. In de Sierra Nevada kunt u het gehele jaar skiĆ«n. Een activiteit waar u bij zuid Spanje niet onmiddellijk aan denkt. 

http://www.wintersporters.nl/skigebieden/sierranevada

http://www.happy-divers-marbella.com

De cultuurschatten zijn overweldigend. De Moren hebben een duidelijke stempel gedrukt op deze 

The Alhambra Granadaomgeving. Het Alhambra in Granada wordt niet voor niets een wereldwonder genoemd, maar ook steden als Malaga (Picasso museum) en Ronda zijn een bezoek zeker de moeite waard. Een combinatie van gezellige stadjes en mondaine badplaatsen / havens vindt u in de vele kust plaatsjes waaronder Marbella, Port Banus en Duquesa. Belastingvrij winkelen, terwijl de apen op de rotsen u bezichtigen, doet u in Gibraltar (neem uw  paspoort mee). Een dagtrip naar Tangar (Marokko) behoort ook tot de mogelijkheden. Voor gasten die langer verblijven is een trip naar Marakesh (Marrokko) een aanrader. Voor vissen en dolfijn kijken boekt u een boottrip in de haven van Estepona.

Bovenal zult u getroffen worden door het leven in zuid Spanje. Het genieten op een terrasje van tapas en een drankje, het slenteren over boulevards, het bezoeken van lokale markten en het genieten van het leven en uw vakantie.